19 Ağustos 2011 Cuma

Etkili konuşmanın iletişimdeki yeri

 

Etkili iletişim ve etkili konuşma , insanların üzerinde en fazla durması gereken konulardandır. Çünkü diğer insanlarla sağlıklı iletişim kurmak için güzel konuşma ve kendini ifade edebilme çok önemlidir. Ne kadar bilgili olursanız olun, kendinizi karşınızdaki insana iyi ifade edemiyorsanız , etkili bir iletişime sahip değilsinizdir. Etkili iletişimin ilk gereklerinden birisi de diksiyondur. Konuşmanızın güzelliği ve estetiği karşınızdakini ikna etme yönünden oldukça etkilidir. Konuştuklarınız ne kadar temiz bir şekilde karşınızdakine ulaşırsa , o kişi dediklerinizi o derece iyi anlar ve sizin söylediklerinize ister istemez önem verir.



 

Özellikle spikerlik ve sunuculuk alanlarında çalışmak isteyen insanlar diksiyonlarına özen göstermek zorundadır. Bu işi yapmak isteyen insanlar öncelikle diksiyon kursuna gitmelidir. Normalde diksiyonunuz ne kadar etkili olursa olsun , eğer sunuculuk ya da spikerlik yapmak istiyorsanız diksiyon kursu almalısınız. Bu sayede güzel konuşma taktikleri almış olursunuz ve konuşmanız daha etkileyici bir hal alır.

Sunuculuk mesleğine başlamadan önce sunuculuk kursuna gitmekte de fayda vardır. Çünkü sunuculuk ve spikerlik gibi meslekler , çaba gerektiren mesleklerdir ve en küçük ayrıtı bile önemlidir. Spikerlik kursuna giden kişiler diksiyon,jest ve mimik dersleri de alırlar. Daha etkileyici konuşma ve etkili iletişim derslerini de görürler. Bu sayede spikerlik kursunun yararlarını görmüş olurlar ve bu bilgileri mesleklerinde kullanırlar.

Eğer siz de sunuculuk ya da spikerlik kursu arıyorsanız ,sizin için çok özel bir seçeneğimiz var. Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi , sayesinde sunuculuk ve spikerlik konusunda her şeyi öğrenme imkanını yakalayacaksınız. Spikerlik kursu için bundan daha iyisini bulmanız mümkün değil. Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi’ne http://www.hakanozturkmedya.com adresinden ulaşmanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder