19 Ağustos 2011 Cuma

Sunuculuk ve spikerlik mesleklerinin zorlukları

Televizyon dünyası , gerçekten bildiğimizden çok farklıdır. Aslında her şey bize rahat görünür ve olan biten her şeyin rahat yapıldığını düşünürüz. Oysa hiç bir şey düşündüğümüz kadar rahat meydana gelmez. Ekran arkasında olup bitenden haberdar olamayız. Olup bitenler ekranımıza gelene kadar birçok süreçten geçer ve düzenlenir.

Özellikle canlı yayınlar bir hayli zor koşullarda gerçekleşir. Çünkü o an canlı olarak yayındasınızdır ve olacak en ufak hata bir anda herkes tarafından görülecektir. Bu sebeple konuşmanızdan tutun da hareketlerinize kadar her şeyi kontrol altında tutmalısınız. Aksi taktirde izleyiciler tarafından eleştirilebilirsiniz. Bu sebeple spikerlerin ve sunucuların işi sanıldığından çok daha zordur. Sunuculuk ve spikerlik meslekleri ,zorlu süreçler sonrası elde edilebilecek beceriler sayesinde tam olarak yapılabilir.



 

Sunuculuk mesleğini iyi bir şekilde sürdürmek istiyorsanız ,etkili iletişim konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Eğer etkili iletişimde bilgi sahibi değilseniz ve bunu beceremiyorsanız bu işte kalıcı olamazsınız. Bu sebeple sunuculuk kursu gibi sunuculuk eğitimi veren kurumlardan yardım almalısınız. Aynı şekilde spikerlik konusunda uzmanlaşmak için de spikerlik kursu, size yarar sağlayacaktır.

Spikerlik ve sunuculukta en iyi öğrenilmesi gereken şeylerden biri de diksiyondur. Eğer diksiyonunuz iyi değilse,bu tür işlerde başarılı olamazsınız ve işinizden olabilirsiniz. Bu yüzden bu meslekleri yapmadan önce muhakkak diksiyon kursu almalısınız.

Spikerlik kursu ve benzeri eğitim modelleri , iyi medya eğitim merkezleri tarafından verilmelidir. Aksi taktirde istenilen düzeye gelinemez ve alınan eğitimin meslekte hiçbir yararı olmaz. Kısaca paranızı çöpe atmış olursunuz. Bu tür durumların önüne geçmek için iyi ajanslardan yardım almalısınız. Piyasada bu işi en iyi yapanlardan biri de Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezidir. Sunuculuk ve spikerlik kursu almadan önce mutlaka http://www.hakanozturkmedya.com sitesine bir göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder